Op 1 juli komen de wereldberoemde mannen van Monty Python in Londen weer samen voor een serie reünie-shows. In aanloop daar naar toe zendt de NTR een documentaire en film over de Britse komediegroep uit op Nederland 2.

Met de sketches The Ministry of Silly Walks, The Dead Parrot en The Lumberjack werdt Monty Python in de jaren zeventig wereldberoemd. Vijf van de zes leden, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones en Michael Palin, komen elkaar op 1 juli weer tegen. Graham Chapman overleed in 1989. Vrijdag op Nederland 2 het verhaal achter de legendarische humor van Monty Python.

Monty Python, Almost the Truth
In een aflevering van Het uur van de wolf wordt uitgebreid stilgestaan bij het verhaal achter Monty Python. Hoe kon de Britse groep in 1969 zonder concreet idee of format toch dertien afleveringen bij de BBC maken? Wat zijn de kwaliteiten van de afzonderlijke leden van Monty Python? Daarnaast zijn verschillende sketches en filmfragmenten te zien. Terry Jones zelf zei: "Dit is de documentaire over Monty Python waar ik al lang op wacht; zo volledig en waarheidsgetrouw dat ik er niet naar hoef te kijken."

Monty Python and the Holy Grail
Aansluitend wordt de speelfilm Monty Python and the Holy Grail uitgezonden. De film is een aaneenschakeling van scènes, dialogen (It's just a flesh wound) en personages (The Knights who say Ni).

Monty Python, Almost the Truth, vrijdag 27 juni, 21.50 uur, NTR, Nederland 2
Monty Python and the Holy Grail, vrijdag 27 juni, 0.00 uur, NTR, Nederland 2
Thema: Absurdisme, vanaf 30 juni de hele week op het themakanaal NPO Cultura


Live naar Nederland 2 kijken via npo.nl
Live naar NPO Cultura kijken via npo.nl
Meer informatie op NTR.nl