Missie aarde bemanning tasman credit jan moeskops carousel missed 1497957619

Het is 2063. De aarde bijna geheel overstroomd en een groep astronauten gaat op zoek naar een bewoonbare thuisplaneet. De ingrediënten voor de allereerste sciencefiction comedy van Nederland die vanaf 9 januari te zien is op NPO 3.

De aarde is vrijwel geheel overstroomd. Hierbij is Nederland gespaard gebleven, maar het is de hoogste tijd om te zoeken naar een bewoonbare planeet. Missie Aarde kijkt bijna vijftig jaar vooruit. De heldhaftige zoektocht van een groep astronauten naar een nieuwe wereld blijkt in de praktijk minder spannend dan het lijkt. 


Sterrencast aan boord
Voor de bemanning van het ruimteschip is een sterrencast gestrikt. Onder andere Wart Kamps, Kim van Kooten, Alex Klaasen en Pierre Bokma stappen aan boord. 
De astronauten aan boord van het ruimteschip hebben de zware opdracht de mensheid een nieuwe leefwereld te bezorgen voordat de aarde volledig onder zee verdwijnt. 

Futiele zaken en monotoon bestaan
Terwijl de overlevenden op aarde wanhopig wachten op een positief bericht van de missie, lijken de astronauten zich meer bezig te houden met futiele zaken, die hun monotone bestaan aan boord van het ruimteschip nog enigszins kleur geven. Net als op elke andere werkvloer moeten ze met elkaars eigenaardigheden, tekortkomingen en onhebbelijkheden zien te leven, maar dat gaat niet vanzelf.

Nieuw op 3 vooruitkijken
De eerste aflevering van Missie Aarde is al te bekijken op npo3.nl/nieuw. Naast de eerste aflevering van Missie Aarde zijn van verschillende nieuwe programma's en oude bekenden de eerste afleveringen al vooruit te kijken. 


Missie Aarde, vanaf vrijdag 9 januari, 21.50 uur, VPRO, NPO 3