Cilla carousel missed 1496151961

De miniserie Cilla gaat over zangeres en presentatrice Cilla Black, icoon van de jaren 60. Cilla is vanaf maandag te zien bij Omroep MAX op NPO 2.

Liverpool, 1960. De jonge Priscilla 'Cilla' White werkt als typiste, maar haar hart ligt bij het zingen. Uiteindelijk zal ze bekend worden met nummer 1-hits zoals 'You're my world', 'Anyone who had a heart' en 'You've lost that lovin' feelin''.

De complete serie alvast vooruitkijken? Dat kan hier!

Kijk hieronder een korte samenvatting van haar succes.

Priscilla White wordt Cilla Black
Cilla besluit haar hart te volgen en de typemachine te verruilen voor een microfoon. Ze ontmoet zanger en tekstschrijver Bobby Willis en Brian Epstein, manager van The Beatles. Beiden dragen bij aan de ontwikkeling van Cilla van onzeker meisje tot groots artieste. Later ontpopte ze zich tot presentatrice van onder andere het populaire televisieprogramma 'Surprise, surprise'.

Prijzen
De Britse actrice Sheridan Smith kroop voor deze miniserie in de huid van Cilla Black. Voor haar rol won ze diverse prijzen, waaronder een National TV Award. Ook werd ze genomineerd voor een prestigieuze BAFTA TV Award; één van de belangrijkste vakprijzen in Groot-Brittannië.

Serie vooruitkijken
De eerste aflevering van het drieluik Cilla wordt maandag uitgezonden op NPO 2, maar is nu alvast vooruit te kijken.

Cilla, vanaf maandag 18 juli, 18.10 uur, MAX, NPO 2


Bekijk meer dramaseries