Messiah masterclass  eo    1    hansvanderwoerd carousel missed 1450450455

Vier bekende Nederlandse artiesten kruipen tijdens de kerstdagen in de huid van Händel. Ze worden klaargestoomd voor een slotuitvoering van Händels meesterstuk de Messiah.

In het EO-programma Messiah Masterclass zie je in aanloop naar Kerst op NPO 2 hoe The Voice of Holland-winnares Leona Philippo, cabaretier Remco Veldhuis, Loïs Lane-zangeres Monique Klemann en musicalacteur William Spaaij zich voorbereiden op het zingen van de Messiah van Händel. Zij worden door de internationaal befaamde bariton Maarten Koningsberger klaargestoomd voor de slotuitvoering van het meesterstuk met een orkest en de Nederlandse Händelvereniging.

Meer programma's van de NPO tijdens de feestdagen

Frustraties en ontroering
Vervolgens vertolken zij dit geestelijke werk over Jezus in de Grote Kerk in Naarden. Dat het een moeilijke weg is, beleef je mee tijdens de repetities, als frustraties en ontroering elkaar afwisselen. Lukt het de zangers om in korte tijd hun aria's uit het levensverhaal van Jezus machtig te worden?

Wereldberoemd meesterwerk
In de eerste aflevering op maandag 21 december ontmoeten de artiesten voor de eerste keer meester bariton Maarten Koningsberger. Het is ook een eerste introductie met The Messiah, het wereldberoemde meesterwerk van de componist Händel. Uiteindelijk brengen de vier artiesten afzonderlijk van elkaar een stuk uit de Messiah ten gehore in een volle kerk in Naarden.

Messiah Masterclass, 21, 22 en 23 december, 19.25 uur, EO, NPO 2


Naar de website van Messiah Masterclass
Kijk Messiah Masterclass live op npo.nl
Kijk Messiah Masterclass terug op npo.nl