Peter memories carousel missed 1432906322

De toen negentienjarige Peter liep in 1980 in het Spaanse Calella de mooie Engelse Shelley tegen het lijf. In de jaren daarna verwaterde het contact, maar 35 jaar later vinden ze elkaar terug op Facebook. Het is een van de zomerse liefdes waar Memories maandag op NPO 1 aandacht aan besteed.

Met de zomer voor de boeg gaat Memories-presentatrice Anita Witzier (KRO) op zoek naar liefdesgeschiedenissen die zijn ontstaan tijdens de zomer. Naast het verhaal van Peter en Shelley komen ook de liefdesverhalen van Angelique en Rosa en Roland en Astrid aan bod.

De zomerse vlinders van toen
Peter (foto) en Shelley, die elkaar dus op het sociale netwerk Facebook weer tegenkwamen, reizen samen naar de plek waar ooit de liefde tussen hen ontstond: het Spaanse Calella. Allebei zijn ze single. Bloeit de liefde tussen het tweetal weer op of zijn de vlinders van toen verdwenen? Voor Astrid en de Luxemburgse Roland geldt dezelfde vraag. De twee hadden 32 jaar geleden een relatie, maar Astrid werd verliefd op iemand anders. Toen Astrid vorig jaar samen met haar zoon Koen op vakantie naar Luxemburg ging en Roland weer zag, ontstond een vriendschap. Roland blijkt voor Astrid nog steeds bijzonder te zijn.

Een verrassing voor Angelique
Ook Angelique werd ooit in de zomer verliefd. Op jonge leeftijd droomde ze van het Braziliaanse Porto Alegre en daarop besloot ze vliegtickets te boeken. In de stad vindt ze de liefde van haar leven, namelijk de muzikante Rosa. Het gevoel voor Rosa heeft ze bij niemand meer gehad en daarom reisde ze in 2014 samen met Anita terug naar Porto Alegre om daar 25 jaar later Rosa te ontmoeten. Nu blikken Anita en Angelique terug op de reis van vorig jaar en praten ze over de toekomst. Anita heeft bovendien een verrassing voor Angelique.

Memories Extra, maandag 1 juni, 21.20 uur, KRO, NPO 1


Alles van Memories op npo.nl
Ga naar de website van Memories