Meet the young americans girls behind bars carousel missed 1433323268

Van adoptie tot strafkampen en oorlogen tussen bendes. De Britse Stacey Dooley is in Amerika en duikt in het leven van de minder fortuinlijke jongeren daar. Vanaf woensdag elke week om 22.20 uur bij BNN op NPO 3.

In de eerste aflevering van de BBC-serie is Stacey in Chicago, waar de meeste moorden van de VS worden gepleegd. Meer dan de helft van de vermoorde mensen is onder de 25, waaronder ook Ashley. Ze stond per ongeluk tussen twee bendes in, en vond daar de dood. Stacey gaat langs bij haar ouders. Ze gaat ook op bezoek bij de 19-jarige David, die al vier keer vast zat, maar nu is veroordeeld voor moord.

Adoptie
In de tweede aflevering, op 27 mei, gaat Stacey langs bij meisjes die hun kind ter adoptie afstaan. Ze kiezen zelf de adoptiefouders uit, en mogen betrokken blijven bij het leven van het kind. Hoe zijn ze zover gekomen en hoe heftig is het als het moment daar is?

Trainingskamp
Stacey zal ook langsgaan bij een trainingskamp voor veroordeelde meisjes die minder dan drie jaar straf hebben gekregen. Zij mogen een zware 'training' volgen van een half jaar voor strafvermindering.