Brussel stond de afgelopen jaren als nooit tevoren in de belangstelling van journalisten, economen en opiniemakers. Hoe heeft dat zover kunnen komen? En hoe kwam de publieke opinie rondom de financiële crisis tot stand? De hoofdrolspelers van toen houden zichzelf een spiegel voor.

------------------------- Ga naar de special over de Europese verkiezingen op npo.nl -------------------------

Toen de Griekse crisis uitbrak domineerde het onderwerp Europa het nieuws. De ene na de andere Eurotop werd georganiseerd en media besteedden daar volop aandacht aan. Een Grieks vertrek uit de euro werd voorspeld, anderen voorspelden zelfs het einde van de euro. Maar was dat wel terecht? En wat heeft de crisis betekend voor de Europese samenwerking? ArgosTV: Medialogica geeft antwoord.

De eurocrisis
In de aflevering De eurocrisis van ArgosTV: Medialogica volgt een terugblik op de publieke opinievorming rondom de crisis in Griekenland. Programmamakers xxx spreken onder andere met de toenmalig Griekse premier George Papandreou, ECB-president Jean-Claude Trichet, Eurogroepvoorzitter Jean-Claude Jucker, minister van Financiën Jan Kees de Jager en Nout Wellink van de Nederlandsche Bank. Ook journalisten van de BBC, Bloomberg en Der Spiegel geven hun visie.

Europa: van vriend tot vijand
Woensdag is niet de eerste dat ArgosTV: Medialogica aandacht besteed aan het fenomeen Europa. Rondom de Tweede Kamerverkiezingen in 2012 was Europa een van de grote thema's. Mark Rutte destijds verklaarde dat er geen geld meer naar Griekenland gaat en leider van de PVV Geert Wilders pleitte voor een terugkeer naar de gulden. De aflevering Europa: van vriend tot vijand van ArgosTV: Medialogica is terug te kijken via npo.nl.

ArgosTV: Medialogica, woensdag 21 mei, 23.00 uur, Human en VPRO, Nederland 2


Meer informatie op de website van ArgosTV: Medialogica
Live naar Nederland 2 kijken via npo.nl
Eerdere afleveringen van ArgosTV: Medialogica terugkijken via npo.nl
Kijk Europa: van vriend tot vijand terug via npo.nl
Ga naar de special over de Europese verkiezingen op npo.nl