A villa carousel missed 1429192095

In het nieuwe programma Villa Roma ontvangt Wilfred Kemp elke zaterdag op NPO 2 een bekende Nederlander. Onder de Italiaanse zon voeren ze goede gesprekken over de zin van het leven. De eerste gast is Marco Borsato.

Een aangenaam appartement in hartje Rome, op een steenworp afstand van de Trevi Fontein en het Pantheon, is voor Wilfred de uitvalsbasis om voor zijn gasten te koken en ondertussen goede gesprekken te voeren. In de eerste aflevering logeert rasartiest Marco Borsato in RKK’s Villa Roma.

Thuiskomen
In een periode van topdrukte rond zijn vijfentwintigjarig jubileum als artiest drukt Marco Borsato in Rome even op de pauzeknop van het leven. Italië voelt voor hem als thuiskomen in het land van zijn vader. Onder het genot van een goed glas wijn vertelt de zanger openhartig over zijn werk en leven.

Juiste balans
Zo vindt hij het lastig om een juiste balans te vinden tussen werk en ontspanning. Borsato gaat eigenlijk altijd voor perfectie. Dat hij daarvoor een prijs moet betalen, bleek al in het begin van zijn carrière. Een paar jaar na Dromen zijn bedrog, met gemiddeld driehonderd optredens per jaar kan hij letterlijk niet meer op zijn benen staan.  Hij zegt er van geleerd te hebben, maar vorig jaar werd hij geveld door een TIA, mogelijk veroorzaakt door een te drukke agenda.
 
Gezin
Het gezin is de basis van Marco's bestaan. Hij houdt zielsveel van zijn vrouw Leontine en de kinderen zijn hem alles. De zanger is zelf zonder vader opgevoed; zijn ouders scheidden toen hij zes jaar oud was. Hoewel hij hier geen trauma aan heeft overgehouden, wil hij er voor zijn kinderen zijn als vader.
 
Villa Roma: Marco Borsato, zaterdag 18 april, 17.50 uur, RKK, NPO 2


Ga naar de website van Villa Roma
Alles van Villa Roma op npo.nl