Niki terpstra wielrennen carousel missed 1428666758

Vorige week ging Niki Terpstra als tweede over de finish tijdens de Ronde van Vlaanderen, zondag kan de Nederlandse wielrenner 'revanche' nemen door zijn titel van vorig jaar in de klassieker Parijs-Roubaix te verdedigen. De NOS doet rechtstreeks verslag op NPO 1.

Zondag staat de 113de editie van Parijs-Roubaix op het programma. De Hel van het Noorden, zoals de eendaagse wedstrijd ook wel wordt genoemd, staat altijd garant voor spektakel. Vorig jaar ging Terpstra dus met de overwinning aan de haal.

Live NPO 1 kijken via npo.nl

Laatste wedstrijd Wiggins
Voor Olympisch kampioen en winnaar van de Tour de France Sir Bradley Wiggins is Parijs-Roubaix zijn laatste wedstrijd als wegwielrenner. Dinsdag verkende hij samen met zijn ploeggenoten nog een keer de kasseien, die er overigens sinds de Eerste Wereldoorlog liggen. Vanwege de vele oorlogen in het gebied passeren de wielrenners zondagmiddag ook de nodige monumenten en musea.

Tweede plek Terpstra bij Ronde van Vlaanderen
Vorige week zondag tijdens de Ronde van Vlaanderen ging Terpstra op 28 kilometer afstand van de finish er samen met de Noor Alexander Kristoff vandoor, maar in de sprint bleek Kristoff sterker dan Terpstra. De Nederlander hoopte dat de Noorse renner moe was geworden.

Studio Sport: Parijs-Roubaix, zondag 12 april, 13.10 uur, NOS, NPO 1


Het laatste wielrennieuws op NOS.nl