Max geef 190315 015 re roy beusker carousel missed 1428933196

Charles Groenhuijsen en Leontine Borsato presenteren woensdag de live-uitzending Geef om je hersenen. Het programma, te zien bij Omroep MAX op NPO 1, staat helemaal in het teken van hersenonderzoek.

In Geef om je hersenen vragen bekende Nederlanders aandacht voor de noodzaak van hersenonderzoek. Onder andere Angela Groothuizen, Frénk van der Linden, Hanneke Groenteman, Rob Trip, Jan Mulder, Joop Braakhekke en Wibi Soerjadi laten van zich horen.

'Oplossing vinden voor hersenaandoeningen'
'Mijn hersenen maken wie ik ben', zegt Leontine Borsato, samen met Charles Groenhuijsen de presentator van Geef om je hersenen. 'Zonder de hulp van mijn hersenen kan ik niet lopen, schrijven, lachen en liefhebben. Charles sluit zich daarbij aan: 'Wat zou het fantastisch zijn als hersenaandoeningen een oplossingen kunnen vinden.' Doel van de uitzending is meer aandacht voor hersenonderzoek.

Elk jaar 160.000 mensen met hersenaandoening
Eén op de vier Nederlanders krijgt te maken met een hersenaandoening, aldus Omroep MAX. Hersenaandoeningen kunnen dementie, een depressie of hersenletsel als gevolg hebben. Hoe kunnen aandoeningen genezen worden? Verslaggever Bart Chabot gaat als verslaggever op stap om alvast enkele onderzoeken onder de aandacht te brengen.

Geef om je hersenen, woensdag 15 april, 21.25 uur, MAX, NPO 1


Vorige uitzendingen van Geef om je hersenen
Lees meer over Geef om je hersenen