Afl1 wind philip erwin orkaanmachine3 lekker weertjes carousel missed 1433159534

Het enige seizoen in Nederland waarin alle weertypen voorbij komen, is het tweede seizoen van Lekker Weertje. Het achtuurjournaal-duo gaat deze zomer weer op pad om alles rondom het weer te onderzoeken en te bespreken in MAX-programma. Elke dinsdag zijn Erwin Kroll en Philip Freriks om 21.20 uur te zien op NPO 2.

Zo gaan ze dinsdag op zoek naar wind, en staan ze in een stevige storm op het westelijke puntje van Nederland. Omdat het de mannen dan nog niet genoeg is, gaan ze in een windturbine om windkracht 12 te ervaren. Philip neemt een onverwachtse, frisse duik in de Noordzee en ze onderzoeken de schipbreuk van VOC-schip Het Vliegend Hart.

Echte winter
Weet je nog, toen de Noordzee bevroren was? Volgende week halen Philip en Erwin herinneringen op aan de 'echte winters' van vroeger. Waar zijn ze toch gebleven? En ze vragen zich af hoe het toch kan dat met zo weinig vorst, de treinen er toch zo veel last van hebben.

Alle weertypes
Erwin Kroll en Philip Freriks, voormalig weerman en nieuwslezer van het achtuurjournaal, onderzoeken alles wat met het weer te maken heeft. Zo komen ook de zonsverduistering, tornado's en blikseminslagen voorbij in Lekker Weertje. 

Lekker Weertje, dinsdag 2 juni, 21.20 uur, MAX, NPO 2


Kijk eerdere afleveringen van Lekker Weertje terug