In de laatste speelronde van de groepsfase van de Champions League kan er nog van alles gebeuren. Dinsdag zie je Bayern München tegen Manchester City en woensdag is het de beurt aan Ajax, dat op bezoek gaat bij AC Milan.

Wie gaat er naar de 1/8 finales van de Champions League, wie moet verder in de Europa League en voor wie zit het Europese avontuur er na deze week definitief op? Dinsdag en woensdag worden de laatste groepsduels afgewerkt en de NOS doet live verslag op Nederland 3. Naast live wedstrijden volgen van alle wedstrijden de samenvattingen. Daarna kan de balans worden opgemaakt.


Live: Bayern München - Manchester City
Voor titelhouder Bayern München verloopt het huidige Champions League-toernooi wederom rooskleurig. De Beierse formatie van trainer Josep Guardiola won vijf keer op rij en staat daarmee zonder puntverlies steevast bovenaan in Groep D, gevolgd door nummer twee Manchester City. In Duitsland maken de twee clubs uit wie de winnaar van de groep wordt.

Live: AC Milan - Ajax
Na de verrassende overwinning van Ajax op FC Barcelona twee weken geleden, zijn de kansen van de Amsterdammers op overwintering in de Champions League uit het niets vergroot. Voor een plek bij de laatste zestien in het miljoenenbal moet wel gewonnen worden van AC Milan. Het verschil tussen Ajax en de club uit Milaan is namelijk drie punten. Strijdtoneel van de allesbeslissende laatste groepswedstrijd is San Siro.

Bayern - City, dinsdag 10 december, vanaf 20.15 uur, live op Nederland 3
AC Milan - Ajax, woensdag 11 december, vanaf 20.15 uur, live op Nederland 3
De samenvattingen, dinsdag en woensdag, om 23.00 uur, Nederland 3

De huidige standen in de Champions League
Het laatste Champions League-nieuws
Live Nederland 3 kijken op npo.nl