Tussen kunst en kitsch carousel missed 1469100505

Al 12,5 jaar presenteert Nelleke van der Krogt het AVROTROS-programma Tussen Kunst & Kitsch, maar woensdag begint ze aan haar laatste seizoen. De eerste aflevering van dat nieuwe seizoen komt vanuit Paleis 't Loo.

Tussen Kunst & Kitsch, wekelijks te zien op NPO 1, krijgt een nieuwe presentator: Frits Sissing. Maar voordat het zover is, presenteert Van der Krogt nog één seizoen. Ook in het nieuwe seizoen draait alles om oude en bijzondere objecten, die worden getaxeerd door experts.

Eerste aflevering Tussen Kunst & Kitsch
Paleis 't Loo in Apeldoorn is het decor voor de aftrap van een nieuwe reeks. Expert Martijn Akkerman is al snel enthousiast over een juwelenkistje uit de zeventiende eeuw. Maar is het kistje ook zoveel waard als de juwelen die er ooit in zaten? Dat is de vraag woensdag in Tussen Kunst & Kitsch, al dertig jaar op tv.

'Een betere leermeester kan een mens niet krijgen'
'Op een gegeven moment is het mooi geweest, in alle opzichten', aldus Van der Krogt over haar afscheid. Waar zij in 2002 het stokje overnam van Cees van Drongelen, zo neemt Sissing na dit seizoen het stokje over van Van der Krogt. 'Ik ben televisie-technisch opgevoed door Nelleke', zegt Sissing. 'Een betere leermeester kan een mens niet krijgen.'

Tussen Kunst & Kitsch, woensdag 25 maart, 20.30 uur, AVROTROS, NPO 1


Alles van Tussen Kunst & Kitsch op npo.nl
Ga naar de website van Tussen Kunst & Kitsch
Expositie ter van dertigjarig jubileum
Interview met Van der Krogt en Sissing