Downton abbey   seizoen 6 carousel missed 1473408429

De serie over de adellijke familie Crawley en hun bedienden komt dit najaar tot een einde. Het zesde en laatste seizoen van Downton Abbey begint op zaterdag 31 oktober bij KRO-NCRV.

Downton Abbey is een Britse kostuumdramaserie over de aristocratische familie Crawley en hun personeel op het schitterende landgoed Downton Abbey. Het zesde seizoen gaat verder waar het vijfde seizoen eindigde, in 1925.

Iedereen in conflict
Verdeelde meningen zorgen dit seizoen voor een aantal nieuwe conflicten, zowel binnen de familie als tussen de Crawleys en hun bedienden. Roberts financiële situatie zet hem onder druk om tegen zijn wil in het personeel te snijden. Carson is bezorgd dat Mrs. Hughes niet zeker is over hun voorgenomen huwelijk en douairière Violet begint weer een ruzie met Isobel.

Zes jaar lang enorm succes
Downton Abbey is sinds het eerste seizoen wereldwijd een enorm succes en is de bestverkochte Britse tv-serie ooit. De acteurs en de makers kregen diverse prijzen en tientallen nominaties waaronder Emmy Awards, BAFTA Awards, Screen Actors Guild Awards en Golden Globe Awards.