Sterren op het doek carousel missed 1472047405

Hanneke Groenteman heeft in Sterren op het Doek (MAX) tien seizoenen lang bekende Nederlanders geïnterviewd terwijl ze werden geportretteerd. Donderdag op NPO 2 wordt ze zelf op het doek vereeuwigd.

Het tiende en laatste seizoen van Sterren op het Doek komt donderdag 22 oktober tot een einde. In deze laatste aflevering is Matthijs van Nieuwkerk niet alleen te gast, maar is hij degene die Hanneke Groenteman interviewt.

Geportretteerd tijdens het interview
In eerdere seizoenen was al te zien hoe Hanneke bekende Nederlanders interviewde terwijl hun portret geschilderd werd door drie kunstenaars. Tot vorige gasten behoren onder andere Tjitske Reidinga, Freek de Jonge en Linda de Mol. Allemaal poseerden ze voor een portret tijdens een scherp interview met Hanneke.

Hanneke nu zelf geportretteerd
In de slotaflevering van de serie is het dit keer Hanneke zelf die geïnterviewd en geportretteerd wordt. Matthijs van Nieuwkerk stelt haar prikkelende vragen terwijl ze wordt geportretteerd. Voor het afscheidsseizoen kwamen de meest bijzondere kunstenaars van de afgelopen negen seizoenen nog een keer langs om een portret te maken. Welk doek zal Hanneke mee naar huis nemen?

Sterren op het Doek, donderdag 22 oktober, 20.25 uur, MAX, NPO 2


Bekijk hier alle afleveringen van Sterren op het Doek