Na 25 jaar is op donderdag 2 oktober de laatste uitzending op NPO 2. De AVROTROS probeert de show in de zomermaanden terug te laten komen.

lingooo

Kijkcijfers vallen tegen
Met de herinrichting van de publieke zenders is Lingo verhuisd van NPO 1 naar NPO 2. De kijkcijfers vielen tegen, en daarom is besloten te stoppen met het programma. 

Groen!
Sinds de eerste aflevering op 5 januari 1989 zijn er meer dan 5000 afleveringen uitgezonden van het taalspel. In elke aflevering zijn er twee teams van twee, die woorden van vijf tot acht letters moeten raden. Als het woord geraden is, mag een bal worden gegrabbeld onder luid geroep van het publiek: ‘groen!’. Op de blauwe ballen staan nummers, die worden weggestreept op de kaart. Bij een groene bal mag zelf een nummer worden gekozen en bij een rode bal gaat de beurt naar de tegenstander.

Geschiedenis
De jonge Robert ten Brink was de eerste presentator van het spel. Hij werd opgevolgd door Francois Boulangé (Frans Bakker), die daarvoor de eindredacteur van het programma was. Na zeven jaar is hij gestopt met presenteren. Presentatrice Nance Koolen nam het stokje over, en daarna Lucille Werner. 


Eerdere afleveringen van Lingo terugkijken 
Meer informatie over Lingo op Beeld en Geluidwiki
Meer informatie op nos.nl