Anitawordtopgenomen2 carousel missed 1469101056

Reeds vijf weken liep Anita Witzier mee in twee psychiatrische klinieken, maar nu is de zesde en laatste week aangebroken. Aanstaande maandag in de laatste aflevering van het KRO-programma Anita wordt opgenomen mag onder andere Caroline naar huis.

Voor het nieuwe programma Anita wordt opgenomen liet Anita zich zes weken lang opnemen in de psychiatrische klinieken De Meregaard in Almere en de Rembrandthof in Hilversum. Maandagavond op NPO 1 is het tijd om de balans op te maken.

Laatste aflevering Anita wordt opgenomen
Caroline (52) ervan overtuigd dat haar buren haar terroriseerden met geluiden van gevloek en sirenes, maar sinds haar bezoek aan de psychiatrische kliniek beseft ze dat het 'slechts' in haar hoofd zat. Nu mag ze naar huis. Ook verpleegkundigen Geert en Vincent komen aan het woord; ze laten weten hoe vies het in de kliniek kan zijn. En zijn Jur en zijn broertje Leroy zoals afgesproken hun knuffelcentrale gestart?

Heftige verhalen
In de vorige afleveringen van Anita wordt opgenomen kwamen regelmatig heftige verhalen voorbij. Zo vertelde de 56-jarige Piet aan Anita dat hij soms de neiging heeft 'om zijn rolstoel voor de auto te plaatsen'. De 27-jarige Jur daarentegen waarschuwt de wereld graag dag en nacht tegen terroristen.

Anita wordt opgenomen, maandag 23 maart, 22.10 uur, KRO, NPO 1


Alles van Anita wordt opgenomen op npo.nl