Anp 27054106 carousel missed 1493206057

Niet alleen op de televisie is Koningsdag live te volgen, maar ook op de radio. Op de eerste Koningsdag in nieuwe stijl verzorgt NPO Radio 1 van 09.00 tot 16.30 uur een feestelijke uitzending.

Van 09.00 tot 14.00 uur is er een live uitzending vanuit Dordrecht met gasten, live muziek van Radio Days, een Oranjekwis en een jongerenforum. Het forum kijkt mee in hoeverre Koningsdag in nieuwe stijl echt vernieuwend genoemd kan worden.

Live naar NPO Radio 1 luisteren

Dordts Genoegen
Jeroen Snel, Ghislaine Plag en Elles de Bruin presenteren vanuit restaurant ‘Dordts Genoegen’ de feestelijke Koningsdag-uitzending op NPO Radio 1, met uitzicht op het Scheffersplein. Bezoekers zijn welkom in de radiostudio, waar gasten als de bekende Dordtenaar Hans Berrevoets, Vorsten-redacteur Rick Evers en Oranje-biograaf Dorine Hermans langskomen. De band Radio Days zorgt voor live muziek.

Vondelpark
Van 14.00 tot 16.30 uur komt NPO Radio 1 live vanuit het Amsterdamse Vondelpark. Suzanne Bosman presenteert de uitzending rondom Koningsdag en praat met gasten als Mart Smeets en de Vlaamse royaltywatcher Wim Dehandschutter. Verslaggevers volgen de feestelijkheden in de hoofdstad.

Koningsdag, maandag 27 april, vanaf 9.00 uur, NPO Radio 1


Alles over Koningsdag op npo.nl
Ga naar de website van NPO Radio 1