Anp 27054106 carousel missed 1493206057

Dit jaar niet meer koekhappen en toiletpotwerpen, maar een defilé. De eerste Koningsdag in de nieuwe stijl zal plaatsvinden in Dordrecht en wordt live uitgezonden door de NOS op NPO 1.

Maandag viert koning Willem-Alexander voor de tweede keer Koningsdag. De koning, koningin Máxima en de drie prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane bezoeken voortaan niet meer twee, maar één gemeente. Die stad krijgt de kans zichzelf én de streek optimaal te presenteren.

Live naar NPO 1 kijken via npo.nl

Grande Parade
Het koningspaar komt per boot aan in Dordrecht, waar het paar bij het Groothoofd, aan de rivier in Dordrecht gaat kijken naar een vlootschouw met zo'n vijftig schepen. Daarna gaat het gezelschap naar de Grote Kerk, het Scheffersplein en Het Hof. Tot slot loopt de familie naar het Statenplein, waar het afsluitende feest is. De presentatie is de hele dag in handen van Astrid Kersseboom.

Prinses Beatrix blijft thuis
Prinses Beatrix is er dit jaar niet bij. Ook prinses Margriet en haar echtgenoot Pieter van Vollenhoven zullen niet aanwezig zijn. De 'oude garde' laat de feestelijkheden voortaan over aan de jongere generatie.

Live verslag Koningsdag, maandag 27 april, vanaf 10.45 uur, NOS, NPO 1
Hoogtepunten Koningsdag, maandag 27 april, 19.00 uur, NOS, NPO 1


Alles over Koningsdag op npo.nl