Zandtovenaar carousel missed 1418122499

Zandtovenaar Gert van der Vijver brengt tijdens Kerst het verhaal van de geboorte van Jezus weer tot leven met indrukwekkende zandtekeningen. Diverse Nederlandse artiesten zorgen voor de muzikale omlijsting.

Presentator Klaas van Kruistum leest in dit KRO-RKK-programma het kerstverhaal voor uit de Bijbel in Gewone Taal, terwijl zandtovenaar Gert van der Vijver het verhaal uitbeeldt met indrukwekkende zandtekeningen. Gerenommeerde artiesten als Wudstik, Sandra van Nieuwland, Kris Berry, Niels Geusebroek, Julia van der Toorn, Sharon Doorson, Tangarine en Stevie Ann vertolken traditionele kerstliedjes die perfect passen in dit eeuwenoude verhaal.


Muzikale bijdragen

Ook jonge talenten als trompettist Duco Akkerman, celliste Emma van Schadewijk en winnares van het Junior Songfestival Julia van Bergen leveren muzikale bijdragen tijdens deze bijzondere kerstvertelling.  Het programma wordt uitgezonden vanaf de sfeervolle Markt in Roermond. In voorgaande jaren vond het evenement plaats in Alkmaar (2013) en Gouda (2012).

Kerst met de Zandtovenaar, 24 & 25 december, 16.55 uur, KRO-RKK, NPO Zapp op 3
Kerst met de Zandtovenaar, 26 december, 10.50 uur, KRO-RKK, NPO 1


Naar de website van Kerst met de Zandtovenaar
Kijk Kerst met de Zandtovenaar live op npo.nl
Kijk Kerst met de Zandtovenaar terug op npo.nl