Katja bodyscan carousel missed 1469101070

Waar ligt de pijngrens? En is die te verleggen? In de nieuwste aflevering van Katja's Bodyscan leert Katja Schuurman haar grenzen kennen en die van anderen. Ze gaat onder andere in bad, maar niet zomaar een bad.

In het wetenschappelijke programma Katja's Bodyscan, elke donderdag om 21.30 uur te zien bij de NCRV op NPO 1, neemt Katja het motto 'Alles voor de wetenschap' wel erg letterlijk. Donderdag verlegt ze haar pijngrens.

Katja gaat in bad
Gezonde mensen kunnen pijn alleen meten aan kou en hitte. Daarom doet Katja de ultieme test: ze neemt net als 'Iceman' Wim Hof, een ijsbad. Lukt het Katja haar pijngrens te verleggen? Meteen na het experiment gaat Katja in gesprek met psycholoog Paul van Wilgen. Is een pijngrens namelijk psychologisch te verklaren?

Ontmoetingen met Menevse en Nelly
Er zijn mensen die helemaal geen lichamelijke pijn ervaren, zoals Menevse. Nelly daarentegen voelt dagelijks onophoudelijke pijn aan haar been die zes jaar geleden is afgezet. Katja ontmoet beide personen. Met Nelly ondergaat ze nog een zogeheten spiegeltherapie.

Katja's Bodyscan, donderdag 19 maart, 21.30 uur, NCRV, NPO 1


Alles van Katja's Bodyscan op npo.nl
NTR Acadamie: The Iceman terugkijken