Katja schuurman carousel missed 1429617792

Hoe word je 100 jaar oud? Op die vraag gaat Katja Schuurman donderdag in de laatste aflevering van Katja's Bodyscan proberen antwoord te geven. Wetenschappelijke formules zullen daarbij niet ontbreken.

Het NCRV-programma Katja's Bodyscan ging al eens over bewegen, stress, geheugen, smaak en slaaptekort. Donderdagavond op NPO 1 is het tijd voor de laatste aflevering, waarin ouderdom centraal staat.

Ouder worden
Wetenschappers zijn bezig met het ontwikkelen van een pil waardoor je minder snel veroudert. Maar wat gebeurt er eigenlijk met je lichaam als je oud wordt? En hoe voelt dat? Katja ontmoet Pim, die met pillen, injecties en smeersels probeert te voorkomen dat zijn lichaam ouder wordt. Ook kruipt ze met behulp van de wetenschap in de huid van een tachtigjarige. Tot slot wordt ze geconfronteerd met haar grootste angst.

Hoe word ik 100?
In 2013 probeerden Sofie van den Enk en wiskundige Ionica Smeets in het KRO-programma Eureka net als Katja antwoord te geven op de vraag: hoe word ik 100? Sofie en Ionica belandden op een bowlingbaan, in een bommenwerper en op een stormbaan. Ionica leerde Sofie dat je er elk jaar tijd bij krijgt, hoeveel tijd er af gaat per sigaret, en welke vier factoren het meest van invloed zijn op je leeftijd.

Katja's Bodyscan, donderdag 23 april, 21.30 uur, NCRV, NPO 1


Alles van Katja's Bodyscan op npo.nl
Ga naar de website van Katja's Bodyscan
Kijk Eureka: Hoe word ik 100? terug