Alles voor je kind carousel missed 1442915113

Hoe ver gaan de ouders van een kitesurfster om hun dochter de absolute top te laten bereiken? Katja Schuurman hoort donderdag het bijzondere verhaal van de zestienjarige kitesurfster Isabeau, donderdag te zien in Alles voor je kind bij de KRO-NCRV op NPO 1.

Een jaar lang volgt Katja de offers die worden gebracht voor die ene carrière, die ene mogelijkheid om door te breken op topniveau. Dat vereist niet alleen strenge discipline van de kinderen, maar ook van hun ouders. Alles draait in het gezin immers om het talentvolle kind. Maar is het uiteindelijk wel alle tijd, geld en moeite waard?

De ambitie van Isabeau
Voor deze aflevering ontmoet Katja de zestienjarige kitesurfster Isabeau uit Bussum. Ze heeft al flink wat titels op haar naam staan en haar doel is nu om wereldkampioen bij de senioren te worden. Het hele gezin werkt hard om haar ambitie te verwezenlijken. Maar omdat er in Nederland niet genoeg dagen zijn met goede wind om te trainen op zee hebben vader en tevens trainer Danny en stiefmoeder Kirsten besloten om te verhuizen naar het Spaanse Tarifa.

Een nieuw trainingsmaatje
Isabeau's familie heeft in Nederland een succesvol eigen bedrijf opgebouwd en gaat dit nu managen op duizenden kilometers afstand. Dankzij de wereldschool en een online lesmethode kan Isabeau in Tarifa haar tijd zo gunstig als mogelijk indelen. Zodra de wind optimaal is gaat ze de zee op. En met de komst van kitesurfster Annelous Lammerts, die bij hen komt wonen in Tarifa, heeft ze ook een trainingsmaatje van wie ze veel kan leren.

Alles voor je kind, donderdag 24 september, 22.10 uur, KRO-NCRV, NPO 1

Bekijk Alles voor je kind op npo.nl