We gebruiken elke dag veel meer plastic dan we denken waardoor de afvalberg groeit. Hoe kunnen ook wij het tij nog keren en zo het milieu ontzien? Kassa Groen gaat deze week op onderzoek uit.

placticMinder afval
Een flesje water, plastic tassen, boterhamzakjes en verpakkingen van je avondeten. We gebruiken dagelijks veel meer plastic dan we in de gaten hebben. Brecht van Hulten gaat op onderzoek uit in drie nieuwe afleveringen van Kassa Groen die in het teken staan van plastic. Wat gebeurt er met al het plastic dat we gebruiken en weggooien? En is er een manier om met minder afval te leven?

Milieuvriendelijk
De Kassa Groen reeks wordt vrijdag afgesloten met de documentaire ‘Bag It!’. Daarin vraagt Jeb Berrier zich af waarom hij zoveel plastic tasjes in huis heeft. Jeb Berrier is een gemiddelde Amerikaanse burger die besluit om een kijkje te nemen in onze liefdesrelatie met plastic. Hij komt er al snel achter dat de wereld vol plastic zit en dat dit niet zonder gevolgen is. Jeb ziet de noodzaak er niet van in: ‘Waarom zou je iets dat je maar voor een paar minuten gebruikt maken van materiaal dat eeuwig blijft rondslingeren?’ Jeb wordt binnenkort vader en wil een betere wereld voor zijn kind. Een wereld waarin mensen gezonder en meer milieuvriendelijk leven. Ondanks de ernst van het onderwerp, heeft deze docu een grappige ondertoon. Daardoor zal iedere consument zich gesterkt voelen om vanaf morgen anders met plastic afval om te gaan.Kassa Groen, 10 t/m 12 juni om 19.25 uur bij de VARA op Nederland 2.
Documentaire ‘Bag It!’, vrijdag 13 juni om 18.50 uur bij de VARA op Nederland 2.

Lees meer over Kassa Groen op VARA.nl