Carl bernstein 1 roy borghouts carousel missed 1496137631

College Tour heeft een jubileum te vieren. Op vrijdag 15 april wordt alweer de honderdste aflevering van het NTR-programma uitgezonden op NPO 2. In deze uitzending is Carl Bernstein te gast die beroemd werd door zijn onthullingen rondom het Watergate-schandaal. Later die avond wordt in plaats van À Perdre la Raison de film All the President's Men (NTR) uitgezonden naar zijn gelijknamige boek.

Al sinds 2007 interviewt Twan Huys samen met honderden studenten bekende en beruchte gasten. In het verleden kwamen onder meer prinses Irene, Johan Cruijff, Doutzen Kroes en Matthijs van Nieuwkerk langs, maar ook Willem Holleeder werd niet geschuwd. Daarnaast interviewde hij internationale gasten als Sting, Jerry Springer en Malala Yousafzai. In de jubileumuitzending mag daar nog een iemand aan worden toegevoegd: onderzoeksjournalist Carl Bernstein.Carl Bernstein en het Watergate-schandaal
In de jaren '70 werd Bernstein wereldberoemd met zijn onthullingen over het Watergate-schandaal. Door ouderwets speurwerk kwamen hij en zijn collega Bob Woodward erachter dat president Nixon meerdere malen vergaderingen en telefoongesprekken had afgeluisterd van zijn tegenstander tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Nixon stond met de rug tegen de muur en kon dan ook niets anders doen dan aftreden. De twee journalisten schreven een boek over het schandaal, waarvan de verfilming later op de avond op NPO 2 wordt uitgezonden.

College Tour: Carl Bernstein, vrijdag 15 april, 21.10 uur, NTR, NPO 2
All the President's Men, vrijdag 15 april, 23.20 uur, NTR, NPO 2


Bekijk hier de afleveringen van College Tour terug
Bekijk hier meer interviews met journalisten