Dafne schippers beijing carousel missed 1467722282

Hoe was het sportjaar 2015 en hoe verging het de koning dit jaar? De NOS zendt zondag het Oranje Jaaroverzicht en het Studio Sport Jaaroverzicht uit op NPO 1.

Willem-Alexander sprak dit jaar als eerste Nederlandse staatshoofd de Verenigde Naties toe en had er een gesprek met president Obama. Verder bezocht hij China en Canada.

Amalia op de fiets
Voor de koning was het dus een veelbewogen jaar, maar hoe ging het met de andere Oranjes? Amalia zagen we eind augustus voor het eerst naar de middelbare school fietsen en Máxima werd geveld door een nierbekkenontsteking

Meer programma's van de NPO tijdens de feestdagen

Sportjaar
Direct na het Oranje Jaaroverzicht brengt Studio Sport een overzicht van het sportjaar. 2015 was het jaar van Max Verstappen, Tom Dumoulin en natuurlijk Dafne Schippers.

Sportman en - vrouw
Het is pas zijn debuutjaar in de koningsklasse, maar Verstappen reed al 49 kampioenspunten bij elkaar. Ook Sjinkie Knecht had een topjaar. In Moskou won hij de wereldtitel shorttrack. Hij werd op het Sportgala gekroond tot Sportman van het jaar, naast Sportvrouw van het jaar Dafne Schippers.

Oranje Jaaroverzicht 2015, zondag 27 december, 18.10 uur, NOS, NPO 1
Studio Sport Jaaroverzicht 2015, zondag 27 december, 18.55 uur, NOS, NPO 1


Bekijk meer over de Oranjes in de special
Kies jouw favoriete nieuws- en sportmoment van 2015