Gently carousel missed 1442915226

Inspector Gently krijgt woensdag op NPO 1 te maken met de gevolgen van racisme, als een jong donker meisje wordt vermoord nadat ze in een dansclub is geweest.

De komende weken is op woensdagavond de dectective George Gently weer te zien bij de KRO-NCRV op NPO 1. De serie gaat over een Scotland Yard-detective van de oude stempel die zich in de jaren zestig van de vorige eeuw probeert te verzoenen met het feit dat de grens tussen politie-agent en crimineel steeds vager begint te worden. Hij is een van de weinigen die het als zijn taak ziet om het land nog te dienen.

Rascistisch
De sociale onrust die de Verenigde Staten in zijn greep heeft, heeft nu ook de Britse eilanden bereikt. Gently en zijn assistent Bacchus moeten de moord onderzoeken op Dolores Kenny, een zwart meisje. Al vlug merkt Gently dat rascistische vooroordelen de boventoon voeren in de dorpsgemeenschap, maar ook in zijn eigen politiekorps. Terwijl rondom hen vriendschappen, relaties en families ten onder gaan, zoeken Gently en Bacchus koortsachtig naar de dader.

Inspector George Gently, woensdag 23 september, 21.25 uur, KRO-NCRV, NPO 1

Meer over George Gently op de website van KRO Detectives
Bekijk George Gently op npo.nl