Spannende detectives kijken? Vanaf donderdag 12 juni zendt Nederland 2 dagelijks Britse en Scandinavische series uit, waaronder nieuwe titels als Hinterland en Dicte en nieuwe afleveringen van Sherlock, Irene Huss en Waking the Dead.

Juni is niet alleen de maand van het WK Voetbal in Brazilië, live uitgezonden door de NOS op Nederland 1, maar ook van de Detectivemaand op Nederland 2.


Sherlock 
In de slotaflevering van het tweede seizoen stortte Sherlock van een flatgebouw. Maar dat hij niet dood is, werd al snel duidelijk: hij keek vanuit de bosjes toe hoe zijn vriend John Watson bij zijn grafsteen stond te rouwen. Twee jaar na 'zijn dood', denkt Watson nog vaak aan zijn oude vriend. Vooral omdat Londen zijn hulp hard nodig heeft. De stad wordt met serieuze terroristische aanslagen bedreigd. Als Watson zijn oude vriend weer ziet, moet hij toch een paar keer slikken. Hoe kan het dat de speurder de val heeft overleefd? 

Death in Paradise
De Detectivemaand begint donderdag 12 juni met een aflevering van de serie Death in Paradise, een verhaal over een typische Engelse agent Richard Poole. De agent wordt geplaatst op het Caribische eiland Saint-Marie, waar inspecteur Poole samen met zijn team de dood van Roger Seymour onderzoekt. Naarmate de tijd vordert zijn er weinig ontwikkelingen, tot Poole ontdekt dat de geschiedenis van de voormalige plantage van Seymour wellicht een rol speelt.

Britse en Scandinavische series op Nederland 2
Andere detectives die in juni worden uitgezonden zijn Hinterland, Dicte, Sherlock, Irene Huss, Sebastian Bergman en Waking the Dead. Eerstgenoemde serie, Hinterland, speelt zich af in de bergen en afgelegen dorpjes van Wales; rechercheur Tom Mathias komt te werken in Aberystwyth en moet hier moordzaken oplossen. De Deense serie Dicte daarentegen is gebaseerd op de boeken van Elsebeth Egholm en gaat over de pas gescheiden Dicte Svendsen. De misdaadjournaliste krijgt een ingewikkelde relatie met inspecteur John Wagner.

Detectivemaand, vanaf donderdag 12 juni, KRO, Nederland 2


Meer over de Detectivemaand op KRO.nl
Detectives terugkijken via npo.nl
Live naar Nederland 2 kijken via npo.nl
Meer programma's deze zomer