Idbvdc   tooske en eddy 2 carousel missed 1441279247

Bekende Nederlanders en vogelaars gaan op zoek naar 's werelds meest indrukwekkende vogel: de condor. In het nieuwe EO-programma In de ban van de Condor, vanaf 4 september op NPO 1, barst de strijd los.

Tooske Ragas presenteert het nieuwe programma, waarin bekende Nederlanders teams vormen met vogelaars. Ze moeten de strijd aangaan in de natuurgebieden van Nederland en als ze door zijn, reizen ze verder naar Georgië. 

Van de bergen in Georgië naar de jungle in Peru
In Georgië vindt elk jaar de grote roofvogeltrek plaats. Ook hier, in de indrukwekkende bergen, moeten de teams opdrachten uitvoeren. Als ze hier winnen, mogen ze naar Peru, het land met de meeste vogelsoorten, om aldaar op zoek te gaan naar de condor.

BN'ers en vogelaars
De teams die afvallen worden steeds vervangen door nieuwe kandidaten. Elke aflevering zijn er vier teams, elk bestaande uit een bekender Nederlander en een vogelaar. De kandidaten zijn Sylvia Geersen, Inge Ipenburg, Mike Weerts, Dan Karaty, Ajouad el Miloudi, Gallyon van Vessem, Sofie van den Enk, Bastiaan van Schaik en Amara Onwuka. De vogelaars zijn Els Branderhorst, Arjan Dwarshuis, Debby Doodeman, Camilla Dreef, Jack Folkers, Klaas de Jong, Rob Nagtegaal, Marco de Paauw en Ruben Vermeer.

In de ban van de Condor, vrijdag 4 september, 21.30 uur, EO, NPO 1


Ga naar de website van In de ban van de condor