Idbvdc   amara onwuka en marco de paauw 1 carousel missed 1443688672

In de ban van de Condor strijkt neer in de woeste bergen van Georgië. Kunnen de bekende Nederlanders in de oerbossen bijzondere vogels spotten? Je ziet het vrijdag bij de EO op NPO 1.

In de ban van de Condor verruilt vrijdag de Nederlandse polder voor de woeste bergen van Georgië, aan de kustlijn van de Zwarte zee. Langs deze smalle kuststrook trekken elke herfst meer dan een miljoen roofvogels uit Azië en Europa langs, voor ze in Afrika kunnen overwinteren.

Onherbergzaam
Marco’s ervaring als natuurfotograaf komt goed van pas bij het bouwen van een kijkhut met zijn BN'er Amara Omwuka die deze vogel vervolgens wél goed moet zien te benoemen. Voor de tweede opdracht gaan de duo’s op pad in een oerbos op zoek naar zoveel mogelijk verschillende spechten. Tenminste, als de teams over de juiste souplesse beschikken om dit onherbergzame gebied te kunnen doorkruisen.

In de ban van de Condor gemist?
Graag de vorige afleveringen van In de ban de Condor nog een keer terugkijken? Dat kan hier. In de derde aflevering gingen de bekende Nederlanders in het Veluwebos, het oudste bos van Nederland, op zoek naar de bosuil. In de ban van de Condor wordt gepresenteerd door Tooske Ragas.

In de ban van de Condor, vrijdag 2 oktober, 21.30 uur, EO, NPO 1


Bekijk In de ban van de Condor op npo.nl