Hoe krijg je je kind weer op het rechte pad? In de driedelige documentaireserie Ik maak het zelf wel uit neem je een kijkje in het leven van ontspoorde kinderen en hun radeloze ouders.

Filmmaker Roy Dames en Silvana Appels volgen moeder Nancy en haar zoon Darnell en Vader Michel en zijn dochter Tiffany. Beide kinderen zijn vaak in aanraking gekomen met justitie en daardoor meerdere keren uit huis geplaatst.  Ik maak het zelf wel uit is vanaf zaterdag om 16.30 uur te zien op NPO 2.

foto Tiffanie  copyright Roy Dames (1)

Nancy en Darnell
Darnell staat in de top 600 van de meest criminele jongeren volgens de gemeente Amsterdam. Voor de derde keer wil Jeugdzorg de zorg van Darnell overnemen. De rechter geeft hem nog een laatste kans, waar Jeugdzorg het niet mee eens is. Nancy doet er alles aan haar kind te houden en Darnell houdt zich rustig.

Michel en Tiffany
Michel was een ervaren crimineel. Niet gek dat ook zijn zeventienjarige dochter Tiffany op jonge leeftijd al vaak te maken heeft gehad met politie. Michel moest de keus maken of hij zijn tijd wilde steken in criminele activiteiten of in de opvoeding van zijn dochter. Hij koos voor het tweede. Momenteel woont Tiffany in een tehuis en heeft Jeugdzorg toezicht op haar. Haar achtiende verjaardag komt dichterbij en dan loopt het toezicht af.

Ik maak het zelf wel uit, zaterdag 15 november, 16.30 uur, NTR, NPO 2


Meer van Ik maak het zelf wel uit op npo.nl