Na de 3-1 overwinning op Kazachstan heet IJsland de volgende tegenstander van het Nederlands elftal op weg naar het EK 2016. De eilandstaat gaat vooralsnog aan kop in Groep A, maar Oranje kan maandag op gelijke hoogte komen.

Afgelopen vrijdag was te zien hoe Oranje met 3-1 won van Kazachstan. Zondagochtend vertrok de ploeg van bondscoach Guus Hiddink naar IJsland, waar maandagavond om 20.45 uur de aftrap wordt verricht. De EK-kwalificatiewedstrijd is live te zien bij de NOS op NPO 3.

ANP-29473305

Live: IJsland - Oranje
Is Ibrahim Afellay weer in vorm? Een gemakkelijke maandagavond wordt het voor Oranje waarschijnlijk niet. IJsland heeft reeds zes punten op zak na overwinningen op Turkije en Letland. Als Oranje in het stadion Laugardalsvöllur van IJsland weet te winnen, dan staan de twee landen qua puntenaantal weer gelijk.

EK-kwalificatie op NPO 3
Alle 
EK-kwalifificatiewedstrijden van het Nederlands elftal zijn rechtstreeks te volgen bij de NOS op NPO 3. Na IJsland is de volgende speelronde op zondag 16 november, wanneer Letland in de Amsterdam Arena op bezoek komt.

Voorbeschouwing IJsland - Oranje, maandag 13 oktober, 20.00 uur, NOS, NPO 3
Aftrap IJsland - Oranje, maandag 13 oktober, 20.45 uur, NOS, NPO 3
Samenvattingen EK-kwalificatie, maandag 13 oktober, 23.05 uur, NOS, NPO 3


Stand in Groep A van de EK-kwalificatiereeks
Samenvattingen Nederland - Kazachstan