Nederland 2 staat zaterdagnacht in het teken van de IFFR Filmnacht. De avond begint om 0.15 uur met de film Biutiful, een hartverscheurend drama over liefde leven en dood. Daarna worden Les Géants en Klip uitgezonden.

Biutiful, zaterdag 25 januari om 0.15 uur
De criminele tussenbaas Uxball is de schakel tussen een Chinees naaiatelier en illegale Afrikanen die nepspullen verkopen in combinatie met drugs. Hij leeft met zijn twee kleine kinderen in een smerig appartementje in een deel van Barcelona waar toeristen nooit komen. Het is een schimmig en grauw bestaan, waar geen van de betrokkenen plezier in heeft. Dat wordt er niet beter op als Uxbal te horen krijgt dat hij nog maar een paar maanden te leven heeft. Wat kan hij nog rechtbreien aan de verziekte situatie waarin hij zich bevindt?


Les Géants, zaterdag 25 januari om 1.15 uur
Het is een lome zomervakantie in de Waalse Ardennen, en de drie tienerjongens Zak, Seth en Dany zijn door hun ouders aan hun lot overgelaten. Zonder een cent op zak moeten ze hun eigen boontjes zien te doppen. Het ideale recept voor een spannend jongensboek: een reeks sprookjesachtige avonturen in weelderige bossen en over meanderende rivieren, waarin niet alleen de lokale drugsdealer en Dany's gestoorde broer, maar ook nog drie biggetjes, boze wolven en een goede fee komen opdraven.

Klip, zaterdag 25 januari om 3.50 uur
Jasna is een beeldschone tiener. Met thuis een terminaal zieke vader en een ontmoedigde moeder, is ze ontgoocheld door gebrek aan glamour in haar leven. Ze leeft in een afgelegen Servische stad. Jasna komt tegen alles en iedereen, inclusief zichzelf, in verzet en begint woest te experimenteren met seks, drugs en het domweg doden van de tijd. Tegelijkertijd filmt ze zo veel mogelijk van haar leven met haar mobiele telefoon

Meer over IFFR 2014
Meer over Biutiful
Meer over Les Géants
Meer over Klip