Radio 2-dj Frits Spits en de bijzondere radioprogramma’s die hij maakte staan centraal in Spitsuur.


Anita Witzier presenteert een hommage vol vrolijke en ontroerende verhalen, met optredens van Nederlandse topartiesten aan radiopresentator Frits Spits. 

In het zonnetje
Na veertig jaar fantasierijke en populaire radioprogramma’s te hebben gemaakt zoals Tijd voor Twee, De Strepen van Spits en De Avondspits en televisieprogramma’s als Ook Dat Nog! en Ontbijt TV, vindt Frits Spits (65) het tijd om een stapje terug te doen. Vanaf 1 januari stopt hij met het maken van een dagelijks radioprogramma. Alle reden om hem in het zonnetje te zetten, vindt de KRO.

Onvergetelijke hoogtepunten
In Spitsuur wordt in filmpjes met BN’ers als Paul de Leeuw, Youp van ’t Hek en Hennie Vrienten en met verhalen een beeld geschetst van 40 jaar radiomaken. Met onvergetelijke hoogtepunten uit De Avondspits als de Poplimerick en Kruip in de huid van. Bekende vakgenoten als Erik de Zwart, Jeroen van Inkel, Gijs Staverman, Felix Meurders, Aad van den Heuvel, Koos Postema en Robert ten Brink en Nederlandse artiesten als Guus Meeuwis, Frank Boeijen, Rob de Nijs en Krystl werken mee aan een vermakelijke hommage.

Spitsuur, zondag 22 december om 23.00 uur op Nederland 1