Het journalistieke discussieprogramma Hollandse Zaken van Omroep MAX is vanaf woensdag 30 april weer te zien op Nederland 2. Ook in het vierde seizoen staan actuele kwesties die Nederlanders bezighouden centraal. Presentator Cees Grimbergen gaat de discussie leiden.

De thema's van Hollandse Zaken zijn liefde, relaties, ouder worden, de economische crisis en de oplopende werkloosheid onder 55-plussers en jongeren. Grimsbergen zorgt voor de scherpe vraagstellingen. De discussies zijn elke woensdag om 20.50 uur live te zien op Nederland 2.

Meer dan alleen discussie
"Hollandse Zaken is in sommige afleveringen meer dan een gespreks- en discussieprogramma", aldus presentator Grimsbergen. "Door vragen op te roepen en te informeren wil Hollandse Zaken bijdragen aan een prettiger Nederland. We willen de kijker diens eigen visie en opvattingen tegen het licht laten houden en daarnaast in discussies tegenstanders op het scherpst van de snede met elkaar in gesprek brengen."

Vorige seizoenen
In de afgelopen drie seizoen kwamen verschillende onderwerpen aan bod, zoals het stellen van diagnoses, liefde op leeftijd, de Nederlandse pensioenindustrie, de strijd tegen overgewicht en geweld tegen juweliers. Hollandse Zaken begint inmiddels aan zijn vierde seizoen.

Hollandse Zaken, woensdag 30 april, 20.50 uur, Omroep MAX, Nederland 2


Meer over Hollandse Zaken op de website van Omroep MAX
Discussieer mee via de website van Hollandse Zaken
Interview met Cees Grimsbergen
Het vorige seizoen van Hollandse Zaken terugkijken via npo.nl
Live naar Nederland 2 kijken via npo.nl