Hollandsezaken 1920 576 carousel missed 1436340060

Sommige agenten worden ervan beticht te racistisch en gewelddadig te zijn. Zelf reppen ze over stress. Wat klopt en wat niet? Volg de discussie in Hollandse Zaken, woensdag bij Omroep MAX op NPO 2.

Actuele aanleiding voor de discussie is de dood van Mitch Henriquez, de man die anderhalve week geleden om het leven kwam na een hardhandige arrestatie in Den Haag. Waarom greep de politie zo hard in? Staan agenten niet gewoon te veel onder druk? Presentator Cees Grimbergen geeft aan verschillende kampen het woord.

Rellen en een stille tocht
In de week na de dood van Arubaan Henriquez is er veel gebeurd. Zo waren er rellen in de Schilderswijk, werd de verkeerde wijkagent bedreigd en vond er in Den Haag een stille tocht plaats. Maar de vraag blijft of sommige agenten racistisch en gewelddadig zijn. Daarover dus woensdag een uitgebreid debat.

Grote thema's komen aan bod
De discussies in Hollandse Zaken zijn altijd gebaseerd op grote thema's. Vorige week nog stond MH17 centraal, toen vrienden en familie van de slachtoffers te gast waren en vertelden over hoe zij omgaan met de ramp.

Hollandse Zaken, woensdag 8 juli, 21.10 uur, Omroep MAX, NPO 2


Alles van Hollandse Zaken