Hollands welvaren kapper carousel missed 1424782636

Voor een nieuw seizoen Hollands Welvaren op NPO 1 begeeft Michiel van Erp zich opnieuw op en rond de werkvloer. Daar portretteert hij gepassioneerde en gedreven Nederlanders in hun werkzame leven.

Van een failliet kappersechtpaar en een psychiater met goochelambities tot de comeback van een ambitieuze voetbaltrainer en de eigenaar van een paardendressuurimperium. Michiel is benieuwd naar hun diepste drijfveren en duikt zeven weken lang voor de VPRO in het werk en de loopbaan van gewone Nederlanders.

Werkplezier
Wat zijn de hoogte- en dieptepunten in hun werkend bestaan en hoe gaat het thuisfront daar mee om? Hebben ze nog dromen en wat komt daarvan terecht? Waar halen zij hun werkplezier vandaan? Hoe trotseren ze crises of risico’s? Hoe blijven ze gepassioneerd en inventief als eigen baas of in trouwe dienst? Op al deze vragen zoekt Michiel een antwoord.

Gelauwerd kapper
In de eerste aflevering op donderdag 26 februari op NPO 1 een portret van modeontwerpster Monique Collignon, die zich na een faillissement terugvecht op de catwalk. En het verhaal van gelauwerd kapper Bert van der Linden die het roer compleet omgooit na een aantal magere jaren.

Hollands Welvaren, donderdag 26 februari, 22.20 uur, VPRO, NPO 1


Naar de website van Hollands Welvaren

Bekijk het vorige seizoen Hollands Welvaren online op npo.nl