hollands hoop groepsfoto

'Je oogst wat je zaait'. Dat is het motto van de nieuwe achtdelige Nederlandse dramaserie Hollands Hoop die vanaf 27 september te zien is op NPO 2. De serie vertelt het verhaal van forensisch psychiater Fokke Augustinus die ongewild in een carrière als drugshandelaar rolt. Een ijzersterke cast en bloedstollend spannende verhaallijn sleuren je mee naar het Groningse platteland. 

Als forensisch psychiater Fokke Augustinus een boerderij  van zijn vader erft, zit hij met een burn-out thuis. Hij besluit met zijn gezin naar het Groningse platteland te verhuizen. De boerderij blijkt een wietimperium te zijn en is onderdeel van een crimineel netwerk. Het ethisch besef van Fokke brokkelt af, zeker als hij succesvol is met activiteiten die het daglicht niet kunnen verdragen.


Hollands Hoop is geschreven door Franky Ribbens die eerder onder andere Penoza en Nachtrit schreef. Hij heeft de serie een tragikomische ondertoon meegegeven. Marcel Hensema speelt Fokke Augustinus en Kim van Kooten vertolk de rol van zijn echtgenote Machteld. Daarnaast zijn onder andere  Martijn Lakemeier, Peter Paul Muller, Cynthia Abma en Peter Van Den Begin te zien in de serie. Voor de soundtrack van de serie tekent de Nijmeegse band De Staat. De titelsong Reap what we have sown was al te horen in De Wereld Draait Door

Aan de serie Hollands Hoop zijn de NTR, VARA en VPRO verbonden. Na afloop is Hollands Hoop te bekijken op npo.nl en NPO Plus.

Hollands Hoop, vanaf 27 september elke zaterdag, 21.05 uur, NPO 2