Foto sis  maarten en vincent van rossem   copyright ntr wim kluvers carousel missed 1423208044

Met een dosis droge humor gaat Maarten van Rossem met zijn zus Sis en broer Vincent elke week op pad naar een Europese stad. Ga vanaf 6 februari op NPO 2 zes weken lang mee op ontdekkingsreis.

In de nieuwe NTR-serie Hier zijn de Van Rossems laten de drie Van Rossems elkaar plekken of objecten zien die de anderen nog niet goed kennen en vertellen elkaar de verhalen die daarbij horen. Maarten doet dat vanuit zijn specialiteit geschiedenis, Sis als kunsthistorica en Vincent is expert op het gebied van architectuur.

Verrassend
De Van Rossems zijn alle drie uitstekende verhalenvertellers. Daarnaast staan ze bekend om hun relativerende toon en droge humor. De drie zijn het lang niet altijd met elkaar eens. Ze bevragen elkaar, dragen eigen informatie aan en dwingen de ander het achterste van hun tong te laten zien. Aan het eind van iedere aflevering heb je de stad op een verrassende manier leren kennen en weten je hoe dit stukje van de wereld er volgens de Van Rossems uitziet.

Speciale app
De NTR lanceert gelijk met deze serie een app waarmee je bij bezienswaardigheden in steden korte relevante filmpjes kunt bekijken: NTR Routes. Met deze app kun je op dezelfde manier als de Van Rossems door de zes steden reizen. Aan de hand van hun korte verhalen bij interessante plekken ontdek je de steden op een verrassende en leerzame manier.

Maastricht
In de eerste aflevering reizen de Van Rossems af naar de meest on-Nederlandse stad van Nederland: Maastricht. Ze constateren dat Maastricht zijn karakter vooral te danken heeft aan de vele buitenlandse invloeden van vroeger en nu. Misschien is het leven er daarom wel zo goed en voelen Maarten, Sis en Vincent zich er zo thuis.

Hier zijn de Van Rossems, vanaf vrijdag 6 februari, 20.25 uur, NTR, NPO 2


Naar de website van Hier zijn de Van Rossems
Bekijk deze serie op npo.nl