De Telefilm Exit is het verhaal van een compleet uit de hand gelopen uitzetting. Een waargebeurd incident waarin grenzen worden overschreden en beklemmende situaties ontstaan.


Vijf uitgeprocedeerde vreemdelingen besluiten zich tijdens hun uitzetting te verzetten. Voor de autoriteiten staat er te veel op het spel en ze zetten alles op alles om de vijf alsnog het land uit te krijgen. Dit waargebeurde incident leidt tot een lange nacht vol intriges.

Hoop
De asielzoekers blijven zich verzetten en het vliegtuig waarmee ze worden teruggestuurd loopt vertraging op. Het geweld en de druk neemt toe. De vijf krijgen de hoop dat de nacht goed gaat aflopen en wanneer het vliegtuig vertrokken lijkt te zijn.

Grenzen overschreden
Regisseur Boris Paval Conen over Exit: “We kunnen wel roepen: wie niet in Nederland thuishoort, moet weg, maar het is niet zo zwart wit. Het is wringend grijs. Je weet nooit 100 procent zeker of je iemand terecht uitzet of niet.” Bijzonder detail: “Het merendeel van de film speelt zich af op een paar vierkante meter van een gevangenisbus.” Het is geen verhaal over good-guys en bad-guys. Het gaat over twee partijen die door de omstandigheden gedwongen tegenover elkaar komen te staan.”

Telefilm: Exit, zaterdag 23 maart om 20.20 uur op Nederland 2