Afgelopen 23 september was het precies tien jaar geleden dat André Hazes overleed. De AVROTROS staat daarom zaterdagavond helemaal in het teken van een van de grootste volkszangers die Nederland ooit heeft gekend.

Het leven van André Hazes, die beroemd werd met nummers als De vlieger, Zij gelooft in mij en Een beetje verliefd, is uitgelicht in Het verhaal van André Hazes op NPO 3. De documentaire bevat archiefmateriaal en gesprekken met naasten. Aansluitend wordt André Hazes' concert uit 2003 uitgezonden.


Het verhaal van André Hazes
In Het verhaal van André Hazes kijken betrokken terug op het leven Hazes. Welke impact had de begrafenis van hun vader waarbij tienduizenden mensen huilden op Roxeanne en Dré, die toen respectievelijk 11 en 10 jaar oud waren? Wat betekende het voor Rachel om al op haar 34ste weduwe te worden? En hoe kijken collega-artiesten terug op André Hazes?

Concert André Hazes 25 jaar
Na afloop van Het verhaal van André Hazes wordt op NPO 3 de registratie van het concert 25 jaar Hazes vanuit de Amsterdam Arena uitgezonden. Wil je daarna nog meer van André Hazes horen? Zondagavond staat ook de eerste aflevering van De beste zangers van Nederland in het teken van de volkszanger.

Het verhaal van André Hazes, zaterdag 27 september, 21.30 uur, AVROTROS, NPO 3
Concert André Hazes 25 jaar, zaterdag 27 september, 22.25 uur, AVROTROS, NPO 3
De beste zangers van Nederland, zondag 28 september, 20.30 uur, AVROTROS, NPO 3


Alles over André Hazes op npo.nl
Lees meer over De beste zangers van Nederland
Lees meer over André Hazes op Sterren.nl
Het verhaal van... terugkijken via npo.nl
NPO 3 kijken via npo.nl