Foto het verborgen leven van de kat   copyright michael mckenna bbc 1  carousel missed 1483365269

Als ze buiten staan, mauwen ze om weer naar binnen te mogen. Als je dan de deur open doet, dralen ze of lopen ze zelfs weg. Het is één van de vele mysteries rond de kat: wat willen ze nou? De NTR zendt zaterdag 13, 20 en 27 juni om 19.00 uur een documentaireserie uit waarin elk aspect van de vaak verkeerd begrepen diersoort is uitgelicht.

De nieuwste technieken geven inzichten in het verborgen leven van de tamme huiskat. De voorouders van de kat waren perfecte roofdieren, en dat is nog te zien in de lichaamsbouw, hersenen en zintuigen van jouw Poekie. 

Zintuigen
Door 'GPS-trackers' en kattencamera's leren we het beestje kennen, en zien we meer over het wonderlijke vermogen van de pluizenbollen om met andere soorten samen te werken en te communiceren. In de eerste aflevering ontdekken we de uitstekende zintuigen van de huis- tuin- en keukentijgers, die hen in de moderne wereld soms parten spelen.

Experiment
Met experimenten ontkracht en bevestigt de BBC-serie mythes en beantwoordt vragen. Waarom mauwen katten wel naar ons, maar niet naar elkaar? Komt een kat wel altijd op zijn pootjes terecht? Geen zorgen, er is niet getest of katten echt negen levens hebben.

Het verborgen leven van de kat, zaterdag 13 juni, 19.00 uur, NTR, NPO 1