De Sint en zijn Pieten zijn in aantocht. Daarom doet Dieuwertje Blok vanaf dinsdag weer dagelijks verslag in Het Sinterklaasjournaal bij NPO Zapp.

Sinterklaasjournaal

Het Sinterklaasjournaal
De NTR doet dit jaar voor de veertiende keer verslag van de actuele ontwikkelingen en achtergronden rondom de intocht, het verblijf en de verjaardag van de Goedheiligman in Nederland. Dieuwertje Blok presenteert het Sinterklaasjournaal  van dinsdag 11 november t/m vrijdag 5 december. Dolores Leeuwin en Jeroen Kramer doen verslag vanuit verschillende locaties in het land. Ook duiken diverse bekende Nederlanders op in het journaal.
Themakanaal

Het Sinterklaasjournaal is elke dag te zien om 18.00 uur bij NPO Zapp op 3. Met op zondagen het weekoverzicht en als opmaat voor Sinterklaasavond op 5 december het jaaroverzicht. Iedere dag wordt het Sinterklaasjournaal van de vorige dag herhaald om 07.30 uur, 08.50 uur, 12.30  uur, 14.00 uur en 16.20 uur bij NPO Zapp op 3. Op themakanaal NPO Zappelin Xtra zijn de herhalingen te zien om 10.00 uur, 16.00 uur en om 19.25 uur.

Intocht Sinterklaas in Gouda
Zaterdag 15 november is het groot feest in Gouda. Die dag zetten Sinterklaas en zijn Pieten voet aan wal in de Kaasstad. De Goedheiligman zal met zijn gevolg aan de IJsselkade  aanmeren met zijn stoomboot. Alle kinderen uit Gouda en omstreken kunnen de Sint welkom heten. De NTR doet vanaf 12.00 uur live verslag van de intocht in een speciale aflevering van het Sinterklaasjournaal. Op het digitale themakanaal NPO Zappelin Xtra en op www.zappelin.nl is de intocht met gebarentolk te volgen.

Zapp Sinterklaasfeest
Op zaterdag 29 november en zondag 30 november viert Sinterklaas zijn verjaardag op het Zapp Sinterklaasfeest in de Jaarbeurs in Utrecht. Dieuwertje Blok, bekend van Het Sinterklaasjournaal, presenteert het Zapp Sinterklaasfeest. Alle kinderen en hun familie zijn van harte welkom op het verjaardagsfeest van de Goedheiligman. Het Zapp Sinterklaasfeest wordt op vrijdag 5 december om 19.00 uur uitgezonden bij NPO Zapp op 3.

Het Sinterklaasjournaal, vanaf dinsdag 11 november, 18.00 uur, NTR, NPO Zapp
Intocht Sinterklaas, zaterdag 15 november, 12.00 uur, NTR, NPO Zapp
Zapp Sinterklaasfeest, vrijdag 5 december, 19.00 uur, NTR, NPO Zapp


Kijk het Sinterklaasjournaal live op npo.nl
Bekijk het Sinterklaasjournaal terug