Anp 42081217 carousel missed 1496134880

Niet, blanco, voor, of tegen; wat stem jij woensdag bij het referendum over het Associatieverdrag tussen de Europese Unie en Oekraïne? De NOS en andere publieke omroepen besteden de hele dag door aandacht aan het referendum, zowel op NPO 1, NPO 2 als NPO Radio 1.

Het zogeheten Oekraïne-referendum, afgedwongen door het actiecomité GeenPeil, is raadgevend en alleen geldig bij een opkomstdrempel van dertig procent. Wat is de stem van Nederland? En welke gevolgen gaat de uitslag hebben?

Schemawijziging op NPO 2: Nieuwsuur loopt vanavond langer door dan normaal, namelijk van 22.00 uur tot 23.30 uur

Bekijk alle programma's over het Oekraïne-referendum

  • EenVandaag (18.15 uur op NPO 1) - Op de dag van het referendum voert Geenpeil, de initiatiefnemers van het referendum, campagne in Oldenzaal. Hoe beleven zij de dag?
  • Nederland Kiest: De exitpoll (20.30 uur op NPO 1) - Presentator Rik van de Westelaken doet verslag van de voorlopige uitslagen. Rond 21.00 uur wordt de exitpoll bekend. Politiek verslaggever Ron Fresen geeft duiding aan die uitslagen.
  • Nieuwsuur (22.00 uur op NPO 2) - Nieuwsuur brengt vanavond de uitslagen vanuit het hele land. Politiek verslaggever Dominique van der Heyde geeft vervolgens politieke duiding. Let op: de uitzending duurt tot 23.30 uur.
  • Pauw (23.00 uur op NPO 1) - Jeroen Pauw praat samen met Ferry Mingelen en Jort Kelder na over de gang naar de stembus. Wat gaat het kabinet met de uitslag doen als deze geldig is?

De NOS doet de hele dag verslag van de stembusgang op NPO Radio 1, NOS.nl en in de uitzendingen van het NOS Journaal op NPO 1 en NPO 2.

Voor- en tegenstanders in debat
Aan de vooravond van het referendum blikte de NOS alvast vooruit op vandaag. Wat zijn voor- en tegenargumenten? 
Wat houdt het verdrag tussen de Europese Unie en Oekraïne precies in? Wat zijn voor- en tegenargumenten? En wat gebeurt er als de meerderheid van de stemgerechtigden tégen het verdrag stemt? Onder andere Joshua Livestro, actrice van Oekraïense komaf Victoria Koblenko en Thiery Baudet lichten hun standpunten toe. Bekijk het hele programma.

EenVandaag, woensdag 6 april, 18.15 uur, AVROTROS, NPO 1
Nederland Kiest, woensdag 6 april, 20.30 uur, NOS, NPO 1
Nieuwsuur, woensdag 6 april, 22.00 uur, NOS en NTR, NPO 2
Pauw, woensdag 6 april, 23.00 uur, VARA, NPO 1


Volg het laatste nieuws op NOS.nl

Bekijk alle programma's over het Oekraïne-referendum
Het Oekraïne-referendum op NPO Radio 1