Wat gebeurde er tijdens Pasen? Veel mensen weten het niet. Daarom organiseert de EO samen met de RKK het grote evenement The Passion in Den Haag.


Pasen is een van de belangrijkste periodes uit het christelijke geloof. Tijdens het feest wordt gevierd dat Jezus, drie dagen nadat hij gekruisigd werd, opstond uit de dood. Bekende Nederlandse artiesten spelen in The Passion het lijdensverhaal van Jezus aan de hand van populaire popsongs na. 

Bekende Nederlandse artiesten
Acteur en musicalzanger René van Kooten speelt Jezus en Anita Meyer vertolkt de rol van Maria. Het verhaal over de laatste uren van Jezus en zijn opstanding uit de dood wordt verteld door cabaretier Jörgen Raymann. Ook zanger Jim Bakkum is aanwezig tijdens The Passion. Hij kruipt in de huid van Petrus. Acteur Daniël Boissevain speelt de rol van Judas en Renate Gerschtanowitz is de verslaggever.

Processie
Het grootse evenement The Passion vind plaats bij de Hofvijver en wordt voorafgegaan door een heuse processie. Een groot wit verlicht kruis trekt langs het Vredespaleis en Paleis Noordeinde door de straten van Den Haag richting de Hofvijver. De uitzending is niet alleen live via Nederland 1 te bekijken, maar is ook op internet te zien.

The Passion, donderdag 28 maart om 20.30 uur op Nederland 1