Teammeesteratelier carousel missed 1496159830

Experts gaan de uitdaging aan en reconstrueren de Nederlandse meesterwerken in het nieuwe programma Het geheim van de Meester bij AVROTROS op NPO 2.

Onder leiding van kunstenaar Jasper Krabbé gaat een team van experts de ultieme uitdaging aan. Ze doen alles precies zoals de meester het deed, om zo dicht mogelijk bij de techniek, stijl en tijdsgeest te komen en het geheim achter het meesterwerk te ontrafelen. 

Het meisje zonder parel? 
Het team verbrandt een koeienschedel om het beenderzwart van Rembrandt te krijgen en onderzoekt het juweel van het Meisje met de Parel. Het beroemde schilderij van Vermeer dankt zijn naam aan de oorbel, maar dat blijkt geen parel te zijn. Wat is het dan wel?

Het team en de werken
Het team van Jasper bestaat uit kunstschilder Charlotte Caspers, restaurator Michel van de Laar, materiaaldeskundige Joris Dik en timmerman Berd Visscher. Jasper reist stad en land af om alle materialen die het team nodig heeft te bemachtigen voor Meisje met de parel van Johannes Vermeer, Victory Boogie woogie van Piet Mondriaan, Zelfportret op jeugdige leeftijd van Rembrandt, Kindje, kerkje, beestje van Karel Appel, Zelfportret met grijze vilthoed van Vincent van Gogh en De Marskramer van Jeroen Bosch. 

Het geheim van de Meester, donderdag 1 september, 21.10 uur, AVROTROS, NPO 2