Eo   het familiediner bert van leeuwen 125088 carousel missed 1496130498

Aanstaande maandag gaat een nieuw seizoen van Het Familiediner van start bij de EO op NPO 1. Bert van Leeuwen rijdt weer het hele land door om verbroken familiebanden te herstellen.

Het is voor Bert het veertiende seizoen dat hij het programma presenteert. Het concept mag inmiddels duidelijk zijn: familieleden die met elkaar in de clinch liggen proberen te verzoenen via een heerlijke maaltijd. Maar of beide kanten daar aan mee willen werken blijft altijd de vraag.

Spannende momenten
Er is altijd één partij die de eerste stap zet en Bert om hulp vraagt. Het komt dan ook regelmatig voor dat in het begin alleen deze partij wil meewerken. Aan Bert is het vervolgens de taak om ook de andere ruziemakers over te halen. Niet iedereen zit namelijk te wachten op een onverwachts bezoekje van Bert. Als hij toch een gesprek weet aan te knopen blijft het toch nog vaak onzeker of de andere partij het ook bij wil leggen. Het moment dat de limousine bij het diner aan komt rijden is dan ook altijd spannend. Zijn de andere ruziemakers ook ingestapt of blijft het bij die ene verzoeningspoging?

De 'Sorry-limousine'
Er zijn natuurlijk veel meer mensen die wel iets goed te maken hebben met een vriend of familielid. Speciaal voor hen trekt Bert het land in met de 'Sorry-limousine' waarin mensen hun boodschap achter kunnen laten. Dit kleine gebaar kan vaak helpen om de grootste problemen op te lossen.

Het Familiediner, maandag 14 maart, 22.10 uur, EO, NPO 1


Bekijk de afleveringen van Het Familiediner terug op npo.nl
Doe de online Familiecheck bij de EO