Anp 32666987 carousel missed 1462273290

Wie treedt er in de voetsporen van Conchita Wurst? Het grootste liedjesfestijn van Europa strijkt dit jaar neer in Wenen. De zestigste editie van de zangwedstrijd is live vanuit de Wiener Stadthalle te volgen bij de AVROTROS op NPO 1 en NPO Radio 2.

Welke act mag zich na zaterdag in het rijtje van ABBA, Céline Dion, Teach-in en Loreen plaatsen? Zaterdag is de grote finale van het Songfestival. Dinsdagavond kwam Trijntje Oosterhuis al in actie bij de eerste halve finale in Wenen met haar nummer Walk Along, ze wist zich echter niet te plaatsen voor de finale. 

Alles over het Songfestival op npo.nl

Cornald Maas en Jan Smit doen verslag
Het commentaar wordt dit jaar, net als vorig jaar, verzorgd door Cornald Maas en Jan Smit. Zij interviewen de deelnemers van het Songfestival en geven een uniek kijkje achter de schermen. Ook doen ze live verslag van de halve finales en de finale. Namens Nederland geeft dit jaar Edsilia Rombley de punten aan andere landen tijdens de grote finale.

Op weg naar het Songfestival
De halve finales en de finale worden steeds een half uur lang ingeleid door het programma Op weg naar het Songfestival. Daarin blikken bekende Nederlanders blikken alvast vooruit op wat gaat komen. Ze praten onder andere over de inzending van Australië, dat voor het eerst in de geschiedenis mag meedoen aan het Eurovisie Songfestival.

Songfestivalcafé
Live vanuit VondelCS in Amsterdam presenteert Vivienne van den Assem een tussen- en nabeschouwing van het Eurovisie Songfestival. Dit programma is alleen online te zien op npo.nl/songfestivalcafé.

Songfestival op Twitter
Het songfestival is elk jaar weer een van de meest besproken programma's op Twitter. Naast video ook direct bekijken wat er wordt gezegd over de optredens en kleding kan op de tv en twitter pagina van NPO 1

Op weg naar het Songfestival, zaterdag 23 mei, 20.30 uur, NPO 1
Songfestivalcafé, dinsdag 19 mei, 22.00 - 24.00 uur, npo.nl/songfestivalcafé
Finale Songfestival, zaterdag 23 mei, 21.00 uur, NPO 1


Alles over het Songfestival op npo.nl
Live NPO 1 kijken via npo.nl
Live Songfestivalcafe kijken via npo.nl
Het Songfestival op NPO Radio 2
Luister Trijntje Oosterhuis - Walk Along