De derde en laatste aflevering van Het drama van… gaat over de cafémoord in Rotterdam, waar drie doden bij vielen. Onder hen Naomi Verheul.


Naomi Verheul (26) is een vrolijke jonge vrouw uit Rotterdam. Samen met haar vriend woont ze in de Witte de Withstraat. Haar vriend heeft een aantal horecagelegenheden in Rotterdam en hij zit in het vastgoed. Ze werkt bij hem in het bedrijf. Ze hebben een goed leven samen.

De cafémoord
Op zaterdag 18 november 2005 gaan ze samen naar een verjaardag van een bevriende ondernemer die een café en eethuis heeft aan de Schiedamse singel. De vriend viert na sluitingstijd met een paar vrienden zijn 34ste verjaardag. De rolluiken zijn half gesloten als er rond 02.00 uur ineens vier zwaarbewapende mannen in de zaak staan. Een van de mannen roept meteen dat niemand levend de zaak zal verlaten als ze geen geld krijgen. Dit is het begin van twee helse uren waarin de bezoekers van het café worden vastgebonden, beroofd en voortdurend met de dood bedreigd.

Na 2,5 uur worden de gasten naar de ruimte bij de toiletten gebracht. Daar worden ze overgoten met een alcohol. Even later verschijnen er twee daders in de deuropening die hun machinegeweren leeg schieten op de aanwezige gasten. Naomi wordt door meerdere kogels geraakt en overlijdt meteen. Haar vriend raakt zwaargewond. Ook de kroegbaas en een andere bezoeker overleven het drama niet. De bardame loopt een dwarslaesie op. De daders doen nog een poging om het café in brand te steken.

Het drama van…., 11 oktober om 21.30 uur op Nederland 1