Hetbestebrein 5 carousel missed 1496133555

Bezit jij de juiste boerenslimheid of kan je nog wel wat breintraining gebruiken? Vanaf aanstaande zaterdag presenteren Art Rooijakkers en Victor Mids de gloednieuwe spelshow Het beste brein van Nederland bij de AVROTROS op NPO 1.

Je hoeft geen professor te zijn of goed te kunnen studeren om het beste brein van Nederland te worden. Iedere week nemen vier kandidaten het tegen elkaar op tijdens verschillende visuele opdrachten die te maken hebben met slimheid, ruimtelijk inzicht, sociale intelligentie en logica. Degene die op al deze onderdelen het hoogste scoort wordt gekroond tot het beste brein van Nederland.

Bekijk ook de colleges over het brein door Erik Scherder in DWDD University

Victor Mids
Victor kreeg als arts en illusionist landelijke bekendheid door zijn onverklaarbare illusies in het programma MINDF*CK. In dit programma liet hij via een combinatie van wetenschap en illusies al zien dat je hersenen makkelijk voor de gek te houden zijn. Ook in Het beste brein van Nederland gaat Victor de straat op om mensen te verbazen en geeft hij een breintraining aan de kandidaten en de kijkers thuis.

Het beste brein van Nederland, vanaf zaterdag 26 maart, 20.30 uur, NPO 1


Kijk alle afleveringen van MINDF*CK terug
Bekijk hier meer wetenschappelijke programma's